Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met spinazie, geraspte kaas en zelfgemaakte knoflooktoast

Parelcouscous, ook bekend als ptitim in Israël, verscheen voor het eerst in de keuken in de jaren 50. Het werd gebruikt ter vervanging van een schaars product, namelijk: a) gewone coucous b) bulgur of c) rijst. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

45 gram

Parelcouscous

100 gram

Spinazie

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)795 kcal
Energie (kJ)3328 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers16 g
Vezels11.4 g
Eiwitten27 g
Zout4 g

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de wortel en snijd in halve maantjes.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Kook 4 - 5 minuten op laag vuur.

Toastjes maken
3

Voeg de parelcouscous toe en kook 8 - 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de spinazie toe. Meng ondertussen in een kleine kom: 1 el roomboter per persoon, de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, peper en zout. Snijd het rozenbroodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter. Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Serveren
4

Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden. Garneer de stoof met de Italiaanse kaas en serveer met de toastjes.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.