Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

Italiaans gekruide groentestoof met parelcouscous

met Grana Padano en zelfgemaakte knoflooktoast

Het rozenbroodje krijgt een robuuste korst doordat hij ondersteboven wordt gebakken en handmatig wordt gekeerd. De korst doet denken aan een roos, vandaar de naam.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3142 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten95.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels13.8 g
Eiwitten26 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in halve maantjes.
Stoof maken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en wortel 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg 2/3 van de knoflook en de Siciliaanse kruiden toe en bak 30 seconden mee, of tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. 
Toastjes maken
3
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, 10 - 11 minuten op laag vuur (zie Tip). Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten zonder deksel.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de bladpeterselie, de overige knoflook, 1 el roomboter per persoon, peper en zout.
  • Snijd het rozenbroodje in plakken van 2 cm dik en besmeer met de kruidenboter.
  • Verdeel de toastjes over een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de couscous te snel droogkookt.

Serveren
4
  • Verdeel de groentestoof over kommen of diepe borden.
  • Garneer de stoof met de Grana Padanovlokken en de overige bladpeterselie. Serveer met de toastjes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.