Skip to main content
Paddington's zelfgemaakte scones met pecannoten
Paddington's zelfgemaakte scones met pecannoten

Paddington's zelfgemaakte scones met pecannoten

10 stuks | met honingmascarpone

5.0
(6)

Geef het avondeten een twist met Peruaanse- en Engelse stijl recepten geïnspireerd op de film 'Paddington in Peru' - in de bioscoop vanaf 23 januari 2025. Kook dit recept en maak kans op een unieke reis naar Londen!

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Pecannoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

260 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

150 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

70 gram

[Plantaardige] roomboter

40 gram

Suiker

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4875 kJ
Energie (kcal)1165 kcal
Vetten64.4 g
waarvan verzadigd34.9 g
Koolhydraten125.9 g
waarvan suikers30.9 g
Vezels6.3 g
Eiwitten23.3 g
Zout4.3 g
Potassium69.8 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout.
  • Kneed de roomboter en de droge ingrediënten samen tot broodkruim.
  • Voeg de karnemelk en pecannoten toe en kneed tot een goed gemengd deeg. Het deeg moet een gladde, consistente textuur hebben.
2
  • Maak balletjes van het deeg. Gebruik voor elk balletje ongeveer 2 el deeg. 
  • Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven. 
3
  • Voeg de mascarpone en honing toe aan een kleine kom. 
  • Meng goed tot de honing goed is opgenomen door de mascarpone. 
4
  • Haal de scones uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Serveer de scones op een bord met de mascarponeroom.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders