Skip to main content
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen

Receptontwikkelaar Babette: "Het zoete van de BBQ-saus, het kruidige van de currysaus, het pittige van de mosterd en het zoute van de runderbouillon vormen samen een smaakbommetje van een saus. In combinatie met de hertengehaktballetjes de ster van dit gerecht!"

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat: Gluten, Tarwe)

200 gram

Aardappelpartjes

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Bloem

½ tl

Mosterd

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2730 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten58.5 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels13.7 g
Eiwitten28.4 g
Zout1.6 g
Potassium500 mg
Calcium140 mg
Iron1.6 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelpartjes bakken
1
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog.
  • Bak de aardappelpartjes 13 minuten. Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en een scheutje zonnebloemolie toe.
  • Bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pan. 
  • Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af indien nodig.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 8 - 9 minuten rondom bruin.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de bloem in 1 minuut al roerend lichtbruin.
  • Voeg de barbecuesaus, currysaus en mosterd toe. Voeg daarna de bouillon toe.
4
  • Roer goed door, verlaag dan het vuur en laat de saus 2 minuten inkoken. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik lijkt.
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de koekenpan en meng goed door de saus.
  • Serveer de aardappelen, sperziebonen en gehaktballetjes op borden.
  • Giet de overige saus eroverheen. Serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders