HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHavermout Met Chocolade
topBanner
Havermout met chocolade

Havermout met chocolade

Met dadels en walnoten

Lees meer

Goedemorgen!

Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)SojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

100 gram

Havermout

(BevatGluten)

400 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Dadelstukjes

30 gram

Chocoladevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2259 kJ
Energie (kcal)540 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers25.6 g
Vezels6 g
Eiwitten18 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Meng in een steelpan met deksel de havermout, halfvolle melk, het grootste deel van de dadelstukjes en 50 ml water per persoon.

2

Verwarm de havermout gedurende 5 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Zet het vuur laag zodra de havermout begint te koken. Roer regelmatig goed over de bodem om aanbranden te voorkomen. Zet daarna het vuur uit en laat 1 minuut afgedekt rusten.

3

Roer de helft van de chocoladevlokken door de havermout en verdeel over de ontbijtkommen.

4

Garneer de havermout met de walnoten en overige chocolade vlokken.