Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Allergenen :
Tarwe
•Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Kipfilet

40 gram

Gesneden rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

20 gram

Dadelstukjes

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4005 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers22 g
Vezels22.7 g
Eiwitten40.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
•Kleine kom
•Small Frying Pan

Instructies

Bulgur koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snijd de wortel in blokjes.
  • Voeg de bulgur toe aan de bouillon en breng aan de kook. Dek de pan af en laat 2 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de wortel toe en kook 6 - 7 minuten verder. Voeg dan de dadels toe en kook nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit en besprenkel de bulgur met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Kip bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes.
  • Verlaag het vuur van de koekenpan naar middelmatig. Voeg de Afrikaanse kruidenmix, de courgette en de ui toe.
  • Meng goed, dek de pan af en bak 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet en groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Amandelschaafsel roosteren
3
  • Verhit de overige roomboter in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal de pan van het vuur.
  • Pers de citroen uit in een kleine kom. Voeg de mayonaise toe en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise.

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden en leg de kip en groenten erbovenop.
  • Garneer met het amandelschaafsel en besprenkel met de citroenmayonaise.