Romige gigli met kruidige paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gigli met kruidige paddenstoelen

Romige gigli met kruidige paddenstoelen

met spinazie, tomatentapenade en walnoten

In dit recept kruid je de beukenzwam en de walnoten met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Walnoten
Tarwe
Sulfiet
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Walnoten

(Bevat Walnoten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

BBQ-rub

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Beukenzwammen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3038 kJ
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels6.9 g
Eiwitten19.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Hak de walnoten grof.
  • Snijd het onderste uiteinde van de beukenzwam eraf.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

Bakken en koken
2
  • Kook de gigli, afgedekt, in 11 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.
  • Verwarm ondertussen een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de beukenzwam en walnoten toe.
  • Bak tot het vocht van de beukenzwam verdampt is en voeg dan de BBQ rub toe. Bak vervolgens 3 minuten, of tot de walnoten goudbruin zijn. Blus af met de sojasaus (zie Tip).
  • Schep de gebakken beukenzwam en walnoten in een kleine kom en bewaar apart.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan eventueel naar smaak een beetje toevoegen.

Saus maken
3
  • Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed.
  • Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de beukenzwam en walnoten over de pasta.

Weetje: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.