
Marokkaanse stoof met witte kaas
met dadelstukjes, courgette en Ras el hanout
Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Citroen
1 tl
Verse gember
20 gram
Dadelstukjes
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Ras el hanout
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
- Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
- Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, aubergine, ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten.
- Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten.

- Voeg per persoon: 1 1/2 tl Ras el hanout en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om.
- Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur.
- Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.
- Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

- Maak vervolgens wat plaats onderin de pan met de groenten. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten.
- Knijp naar smaak citroenpartjes uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken, of gebruiken om je belegde boterham te garneren.

- Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
- Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij.
- Garneer met de overige peterselie en de eventueel overige citroenpartjes.