Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Kastanjechampignons
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
¼ zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Ei
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
⅓ stuk(s)
Komkommer
¼ tl
Honing
¼ tl
Mosterd
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Rodewijnazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten. Snijd de paprika in blokjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons, de helft van de paprika en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken.
Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de gebakken groenten toe aan de kom, verkruimel de witte kaas erboven en meng goed. Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignon-paprika vulling toe. Leg het bladerdeeg op de champignon-paprika vulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.
Tip: De grootte van je ovenschaal is afhankelijk van het aantal personen waarvoor je kookt. Kijk dus even waar de vulling goed in past.
Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Meng er de gesneden komkommer en de overige paprika doorheen. Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.