Hartige taart met feta en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige taart met feta en champignons

Hartige taart met feta en champignons

met komkommer-paprikasalade

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¾ tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ pak(ken)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Rode wijnazijn

¼ tl

Mosterd

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3690 kJ
Energie (kcal)882 kcal
Vetten65 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers11 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten.

Mengen
3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel de feta erboven en meng goed.

Taart bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe. Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

Salade mengen
5

Snijd de komkommer en de paprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Meng er de gesneden komkommer en paprika doorheen.

Serveren
6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.