Skip to main content
Hartige taart met feta en champignons
Hartige taart met feta en champignons

Hartige taart met feta en champignons

geserveerd met komkommer-paprikasalade

4.3
(3,8K)

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Chestnut mushrooms

1 piece

Shallot

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Egg

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 roll(s)

Puff pastry

(Contains: Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

⅓ piece

Cucumber

½ piece

Red bell pepper

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

¾ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Red wine vinegar

Nutrition Values

Calories872 kcal
Energy (kJ)3646 kJ
Fat64 g
Saturated Fat31 g
Carbohydrate42 g
Sugar12 g
Dietary Fiber6 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paper Towel
Tall-Sided Pan
Bowl
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten.

Mengen
3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel er de feta boven en meng goed.

Taart bakken
4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe. Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

Tip: Kook je voor 1 persoon? Kies dan voor een kleine ovenschaal, zodat je quiche niet te dun wordt.

Salade mengen
5

Snijd de komkommer en de rode paprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Meng er de gesneden komkommer en paprika doorheen.

Serveren
6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en vol zit met belangrijke voedingsstoffen? Paprika is rijk aan vitamine C, feta bevat veel calcium, en mede door het ei zorgt deze maaltijd voor een goede hoeveelheid vitamine D en B12.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes