topBanner
Hartige taart met feta en champignons

Hartige taart met feta en champignons

geserveerd met komkommer-paprikasalade

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ pak(ken)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode paprika

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Rode wijnazijn

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3646 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd31.0 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.Halveer de champignons en snijd de eventuele grotere champignons in kwarten.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Voeg de champignons en de gedroogde tijm toe, bestrooi met peper en zout en roerbak nog 4 - 5 minuten.

3

Kluts ondertussen met een vork het ei met peper en zout in een kom. Voeg de champignons toe aan de kom, verkruimel er de feta boven en meng goed.

4

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter en voeg de champignonvulling toe. Leg het bladerdeeg op de champignonvulling en stop de randjes in. Snijd met een mesje diagonaal een snee in het deeg en zet de taart in de oven. Bak in 18 - 24 minuten goudbruin en gaar.

5

Snijd de komkommer en de rode paprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een dressing. Meng er de gesneden komkommer en paprika doorheen.

6

Verdeel de hartige taart over de borden. Serveer met de salade.