Linzenschotel met kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten

Nieuw ingrediënt in je box! Haverkookroom is lactosevrij en duurzamer dan z'n dierlijke variant. Met een milde, romige smaak is het een perfect plantaardig alternatief.

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelschijfjes

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 tl

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat: Gluten, Haver)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3117 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten62.8 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels15.9 g
Eiwitten23.2 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Zeef
Grote wok of hapjespan met deksel
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak 8 - 10 minuten, of tot de aardappelen beetgaar zijn.

Groenten bereiden
2

Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Halveer de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne halve ringetjes. Halveer de wortel en snijd in dunne halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en stoof de prei en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de linzen, tomatenpuree en de helft van Belgische kruidenmix toe en stoof 3 - 5 minuten verder. 

Saus maken
3

Blus af met de sojasaus en roer de mosterd en suiker erdoor (zie Tip). Meng in een kom de Oatly kookhaver met de overige Belgische kruidenmix en breng op smaak met peper. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus. Voeg eventueel later meer toe naar smaak.

Ovenschotel samenstellen
4

Giet het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover. Schenk het roommengsel eroverheen en bak 20 minuten in de oven. Strooi in de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en laat smelten.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Salade maken
5

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng ondertussen in een saladekom de honing met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de salade met de dressing en garneer met de pompoenpitten. 

Serveren
6

Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer de ovenschotel met de salade ernaast.