topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburgerbowl met orzo

Hamburgerbowl met orzo

met pesto, Parmigiano Reggiano en bruschettadip

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!

Allergenen :
Tarwe
Eieren
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

2 stuk(s)

Kleine half-om-half burger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd, Selderij)

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Bruschettadip

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3765 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten47.9 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten77.9 g
waarvan suikers19.6 g
Vezels12.7 g
Eiwitten34.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan

Instructies

Orzo koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook voor de orzo.
  • Kook de orzo 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 5 - 6 minuten.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en bak nog 1 minuut. Voeg de Siciliaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers 2 - 3 minuten per kant.
Afmaken
3
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
  • Roer de groene pesto en de helft van de Parmigiano Reggiano door de orzo.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over kommen of diepe borden.
  • Leg de groenten, burgers en de bruschettadip erop. 
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano. 

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.