home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten

Lees meer

Aardpeer doet vanwege zijn zoete, nootachtige smaak wel wat denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardpeer smaakt goed met kaas, bijvoorbeeld komijnekaas of in dit geval halloumi. Deze stevige, Cypriotische kaas kun je door zijn structuur goed grillen - hij smelt namelijk niet, maar krijgt een lekker bruin korstje.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrijVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Kruimige aardappelen

200 g

Aardpeer

5 g

Verse tijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Zongedroogde tomaten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4046 kJ
Energie (kcal)967 kcal
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd27.5 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koken
Koken
1

Schil de aardappelen en de aardperen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardperen ruim onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat in 15 - 20 minuten zachtjes gaar koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
2

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.

Bakken
Bakken
3

Verhit een 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de tijm met het grootste deel van de spinazie 3 – 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

Halloumi bakken
Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant .

Stamppot maken
Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe, roer door en voeg als laatst de rauwe spinazie toe aan de stamppot.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.