Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas
Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas

Focaccia toast met kipgehakt en gegratineerde kaas

met rode pesto, spinazie en tomaat

Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. In dit recept serveer je het op een knapperige focaccia. Zo waan je je voor even in Italië!

Tags:
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

100 g

Spinach

1 piece

Focaccia with sundried tomato

20 g

Pesto rosso

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories801 kcal
Energy (kJ)3351 kJ
Fat44 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate58 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein40 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in parten.

Kipgehakt bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 4 - 5 minuten. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 minuten los op middelhoog vuur. Verlaag het vuur naar middelmatig en scheur 2/3 van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Bak mee totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Focaccia beleggen
3

Snijd de focaccia langs de zijkant in tweeën en leg beide helften op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de focaccia's met de rode pesto en verdeel het kipgehakt met spinazie erover. Beleg met de plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte Italiaanse kaas. Verwarm 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Geef de kaas dan een mooi goudbruin korstje, door de foccacia's de laatste 2 minuten onder de grill te zetten.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de overige spinazie en de partjes tomaat in de saladekom met de dressing. Verdeel de focaccia toast over de borden en serveer met de salade.

Tip: Eet de focaccia's als ze vers uit de oven komen. Dan zijn ze nog lekker knapperig!