Groentestamppot met vegetarische balletjes
Groentestamppot met vegetarische balletjes

Groentestamppot met vegetarische balletjes

met gestoofde cherrytomaten en grana padano

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 132 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
•Veggie
•Family
Allergens:
Egg
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Yellow bell pepper

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 piece

Veggie balls

5 g

Fresh basil & oregano

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories679 kcal
Energy (kJ)2840 kJ
Fat24.9 g
Saturated Fat8.1 g
Carbohydrate79.5 g
Sugar27 g
Dietary Fiber12 g
Protein26.5 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Tall-Sided Pan
•Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de courgette in dunne plakjes.

Bakken
3

Meng in een kom de paprika en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven.

Balletjes bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de vegetarische balletjes en de cherrytomaten toe en bak 6 - 8 minuten mee. Voeg 1/2 el honing per persoon toe en verhit 1 minuut. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 el water en laat zachtjes sudderen tot serveren (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en plet de cherrytomaten eventueel met een spatel.

Tip: Kookt de saus te snel in? Draai het vuur dan laag, dek de pan af en laat staan tot serveren.

Puree maken
5

Ris de blaadjes van de oregano en het basilicum en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, een scheutje kookvocht en 2/3 van de verse kruiden toe en meng goed. Breng op smaak met de Siciliaanse kruiden, peper en zout. Meng vervolgens de paprika en courgette door de puree.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over diepe borden. Verdeel de balletjes en cherrytomaten erover. Garneer met de grana padano-vlokken en de overige verse kruiden.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!