Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc
Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc

Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc

met krieltjes, dille en kappertjes

Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Tags:
Family
Allergens:
Fish
Milk
Celery
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Green beans

200 g

Baby potatoes

½ piece

Lemon

½ piece

Onion

5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

1 piece

Garlic

10 g

Capers

50 g

Beurre blanc

(Contains Fish, Milk, Celery, Wheat)

120 g

Salmon fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

¼ piece

Low sodium fish stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1003 kcal
Energy (kJ)4196 kJ
Fat68.9 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate52.6 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber16 g
Protein38.7 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Saucepan

Cooking Steps

Koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten beetgaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg een bodempje water, de sperziebonen en een snufje zout toe aan een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet beide af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de citroen. Snijd de ene helft van de citroen in schijfjes en de andere helft in partjes. Snipper de ui. Snijd de dille fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Vis pocheren
3

Breng in een steelpan met deksel een laagje water gemengd met het visbouillonblokje, de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de ui zachtjes aan de kook (zie Tip). Het laagje water moet de zalmfilet net kunnen bedekken. Leg, als het water zachtjes kookt, de zalmfilet in de steelpan en dek af. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten verder garen.

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan een groentebouillonblokje.

Saus verwarmen
4

Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Schenk de beurre blanc in de pan en verwarm 4 - 6 minuten. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes afmaken
5

Meng de knoflook door de sperziebonen. Meng de overige ui en 1 tl mosterd per persoon door de krieltjes. Breng de sperziebonen en de krieltjes op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gepocheerde zalm over de borden. Garneer met de beurre blanc, de kappertjes, de overige dille en de citroenpartjes. Serveer met de sperziebonen en de krieltjes. Serveer met de mayonaise.