Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180 gram
Penne
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Rode ui
100 ml
Kookroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2.5 gram
Verse munt
1 stuk(s)
Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade
50 gram
Mini-romatomaten
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de mini-romatomaten in kwarten.
Tip: Om tijd te besparen kun je het water ook koken in een waterkoker.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en tomaten 1 - 2 minuten. Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkruimel er 1/4 visbouillonblokje per persoon boven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.
Verhit in een koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de pasta in dit gerecht. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.