
Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
90 g
Penne
½ piece
Courgette
2 piece
Garlic
¼ piece
Lemon
½ piece
Red onion
65 g
Red cherry tomatoes
100 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ sachet(s)
Italian seasoning
2.5 g
Fresh mint
1 piece
Cod in lemon-rosemary marinade
½ teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium fish stock cube
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 penne in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.

Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van één partje citroen per persoon en voeg de helft van de munt toe.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.