HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehakt Preischotel Met Italiaanse Kruiden
topBanner
Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

met aardappelschijfjes en oude kaas

Lees meer

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Labels:FamilieExtra groenteComfortfoodFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

200 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevattenSoja, Gluten, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

100 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3104 kJ
Vetten38.82 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten55.33 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels12.62 g
Eiwitten38.68 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de aardappelschijfjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
2
  • Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe, verkruimel 1/8 bouillonblokjes per persoon boven de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los (zie Tip).
  • Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.

Tip: De groenten en het gehakt hoeven niet volledig gaar te zijn. Ze garen namelijk nog verder in de oven.

3
  • Voeg de tomatenbokjes toe, breng het geheel aan de kook en kook 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op.
  • Bestrooi met de geraspte oude kaas en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten.
  • Verdeel het gerecht over de borden.

Tip: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat 200 gram prei, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.