Skip to main content
Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden
Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

met aardappelschijfjes en oude kaas

4.2
(2,6K)

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Leek

100 g

Beef mince with Italian seasoning

(May be present: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

50 g

Grated aged Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Italian seasoning

¼ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¾ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories761 kcal
Energy (kJ)3182 kJ
Fat39.4 g
Saturated Fat22.2 g
Carbohydrate58.2 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein39.1 g
Salt3.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de aardappelschijfjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden en bakken
2
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los (zie Tip).
  • Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.

Tip: De groenten en het gehakt hoeven niet volledig gaar te zijn. Ze garen namelijk nog verder in de oven.

Koken
3
  • Voeg de tomatenblokjes en de helft van de Italiaanse kruiden toe, breng het geheel aan de kook en kook 2 minuten op middellaag vuur (zie Tip).
  • Voeg 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.

Ovenschotel maken en serveren
4
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op.
  • Bestrooi met de geraspte oude kaas en de overige Italiaanse kruiden en bak 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten.
  • Verdeel het gerecht over de borden.

Weetje: Groenten eten heeft veel voordelen, waaronder het verlagen van het risico op chronische ziekten. Minder dan 4 op de 10 Belgen en Nederlanders eet dagelijks 200 gram groente. Dit recept bevat 250 gram groente, waardoor je al 4/5 van de ADH binnenkrijgt.

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn