Skip to main content
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

met frisse salade

4.2
(54)
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

½ pinch

Nutmeg

200 g

Diced pumpkin

25 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

240 g

Camembert

¼ piece

Apple

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

10 g

Fresh curly parsley & chives

1 piece

Pork tenderloin

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Mustard

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories307 kcal
Energy (kJ)1283 kJ
Fat29.3 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate7.1 g
Sugar5.1 g
Dietary Fiber2 g
Protein2.5 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Oven Dish
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd, met schil, in dunne plakjes. Snipper de ui. Rasp een mespuntje nootmuskaat.

Koken en bakken
2

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet daarna af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe aan de ui en bak -afgedekt- 4-5 min. Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
3

Snijd intussen de Camembert in plakjes. Vet de ovenschotel in met 1/4 el olijfolie per persoon. Meng de aardappelschijfjes in een kom met de crème fraiche, breng op smaak met peper en zout en leg in de ovenschaal. Doe de pompoen met ui hier bovenop en dek af met de plakjes Camembert. Bak in 25 - 30 minuten gaar. 

Salade maken
4

Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en meng de helft van de verse kruiden, de appel, radicchio en ijsbergsla erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
5

Wrijf de varkenshaas in met 1/2 el mosterd per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/2el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Serveren
6

Leg op elk bord een varkenhaas. Verdeel de pompoen en aardappel over de borden en garneer met de overige verse kruiden. Serveer de salade erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika
Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Zalmfilet met regenboogkrieltjes en salade

Een kleurrijk gerecht met een romige saus
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken
Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Het kipgehakt is extra smaakvol door de toegevoegde Italiaanse kruiden
Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Heerlijk kruidige, stevige soep met verfrissende en zachte crème fraîche
Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

De puree is op smaak gebracht met citroen en bieslook
Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

Bloemkoolsoep met gegrilde courgette en volkoren uienkruier

met zelfgeraspte nootmuskaat
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten
Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Rucolastamppot met courgette, tomaat kruidenkaas

Een Italiaans getinte stamppot met verse basilicum!
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Zalmmm met regenboogkrieltjes en salade

Met een romig sausje
Oranje soep met parelcouscous

Oranje soep met parelcouscous

Met zelfgemaakte soepstengels
Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Penne integrale uit de oven met buffelmozzarella en spinazie

Een Italiaanse pastaschotel boordevol groenten
Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Ovenpasta met spinazie en gesmolten mozzarella

Een italiaanse pastaschotel boordevol groenten
Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Je garneert de soep met zelfgemaakte kruidenolie
Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus

Een kleurrijk gerecht met groene broccoli en rode paprika
Zalm met frisse citroen en pasta

Zalm met frisse citroen en pasta

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Een herfstachtige soep met mosterd en crème fraîche
Pittige farfalle met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie

Pittige farfalle met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie

Met de volle smaak van Hollandse belegen kaas
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Met een kruidige roomsaus en kropsla

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds