Skip to main content
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

met frisse salade

4.2
(54)
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

Onion

½ pinch

Nutmeg

200 g

Diced pumpkin

25 g

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

240 g

Camembert

¼ piece

Apple

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

10 g

Fresh curly parsley & chives

1 piece

Pork tenderloin

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Mustard

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories307 kcal
Energy (kJ)1283 kJ
Fat29.3 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate7.1 g
Sugar5.1 g
Dietary Fiber2 g
Protein2.5 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Oven Dish
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Verhit ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen en snijd, met schil, in dunne plakjes. Snipper de ui. Rasp een mespuntje nootmuskaat.

Koken en bakken
2

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten en giet daarna af. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 3-4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe aan de ui en bak -afgedekt- 4-5 min. Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
3

Snijd intussen de Camembert in plakjes. Vet de ovenschotel in met 1/4 el olijfolie per persoon. Meng de aardappelschijfjes in een kom met de crème fraiche, breng op smaak met peper en zout en leg in de ovenschaal. Doe de pompoen met ui hier bovenop en dek af met de plakjes Camembert. Bak in 25 - 30 minuten gaar. 

Salade maken
4

Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie en bieslook fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en meng de helft van de verse kruiden, de appel, radicchio en ijsbergsla erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
5

Wrijf de varkenshaas in met 1/2 el mosterd per persoon en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/2el roomboter per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de varkenshaas in 3 – 4 minuten rondom bruin. Leg in een ovenschaal, schenk het bakvet eroverheen en bak 8 – 10 minuten in de oven, of totdat het vlees gaar is. Laat kort rusten voordat je het vlees aansnijdt.

Serveren
6

Leg op elk bord een varkenhaas. Verdeel de pompoen en aardappel over de borden en garneer met de overige verse kruiden. Serveer de salade erbij.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes