HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGehakt Preischotel Met Italiaanse Kruiden
topBanner
Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

met aardappelschijfjes en oude kaas

Lees meer

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Half kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

200 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

100 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3451 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten51 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Kook de aardappelplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe, verkruimel 1/8 bouillonblokjes boven de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.

3

Voeg de tomatenbokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Bestrooi met de geraspte oude kaas en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten. Verdeel het gerecht over de borden.