Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

Gehakt-preischotel met Italiaanse kruiden

met aardappelschijfjes en oude kaas

Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)825 kcal
Energie (kJ)3451 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.6 g
Eiwitten51 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Kook de aardappelplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en bakken
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe, verkruimel 1/8 bouillonblokjes boven de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.

Tip: De groenten en het gehakt hoeven niet volledig gaar te zijn. Het gaart namelijk nog verder in de oven.

Bakken
3

Voeg de tomatenbokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Ovenschotel maken
4

Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Bestrooi met de geraspte oude kaas en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten. Verdeel het gerecht over de borden.