Wist je dat het groene gedeelte van de prei de meeste vitaminen en mineralen bevat? Snijd iets fijner, was goed en stoof mee voor een extra voedzame ovenschotel!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
50 gram
Geraspte oude Goudse kaas
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
0.13 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Kook de aardappelplakken, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe, verkruimel 1/8 bouillonblokjes boven de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Voeg de prei toe aan de wok of hapjespan en bak de prei 2 minuten mee met het gehakt.
Tip: De groenten en het gehakt hoeven niet volledig gaar te zijn. Het gaart namelijk nog verder in de oven.
Voeg de tomatenbokjes toe en breng het geheel aan de kook. Kook 2 minuten op middellaag vuur en voeg een 3/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Schep het mengsel in een ovenschaal en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs op. Bestrooi met de geraspte oude kaas en de gedroogde oregano en bak 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is. Haal de ovenschaal uit de oven en laat nog 2 - 3 minuten rusten. Verdeel het gerecht over de borden.