Gebakken zalmfilet met dille-mayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zalmfilet met dille-mayonaise

Gebakken zalmfilet met dille-mayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)859 kcal
Energie (kJ)3594 kJ
Vetten59.9 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten46.2 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten26.5 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappelen bakken
3

Schep de aardappelen over op een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 2 minuten op de andere kant.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardientjes, zit er vol mee.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dille-mayonaise.