Gebakken zalmfilet met dillemayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met Italiaanse groenten en aardappeltjes uit de oven

Zalm behoort tot de vette vissoorten - deze zijn hoog in goede vetzuren en beschermen daardoor tegen hart- en vaatziekten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
•Mosterd
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Kleine rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3569 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers9 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Ovenschaal
•Wok of hapjespan
•Koekenpan
•Kleine kom
•Keukenpapier

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

Aardappelen bakken
3

Schep de aardappelen over in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.