HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Heekfilet Met Kleurrijke Aardappelsalade
topBanner
Gebakken heekfilet met kleurrijke aardappelsalade

Gebakken heekfilet met kleurrijke aardappelsalade

Met groene-olijvencrème

Lees meer

Heek is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis met een kleurrijke salade van radijs, lente-ui en aardappelen. Door de olijvencrème toe te voegen geef je de salade een onverwachte twist.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode paprika

10 stuk(s)

Radijs

3 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

80 gram

Olijvencrème

(BevatMelk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2171 kJ
Energie (kcal)519 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en het radijsblad klein. Snijd de lente-ui in ringen en houd de witte delen apart van de groene. Meng de radijs, het radijsblad en ¾ deel van het groen van de lente-ui in een saladekom.

3

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de paprika 4 – 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de witte delen van de lente-ui toe, blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de saladekom en maak de koekenpan schoon.

4

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de roomboter en bak de heekfilet 1 – 2 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de heekfilet nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom. Meng en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met de overige groene delen van de lente-ui en serveer met de heekfilet.