Skip to main content
Gebakken heekfilet met aardappelsalade
Gebakken heekfilet met aardappelsalade

Gebakken heekfilet met aardappelsalade

Met radijs, paprika en olijvencréme

Heekfilet is een witvis met een milde smaak. In dit gerecht bak je de vis op het vel en serveer je hem bij een kleurrijke salade van radijs, lente-ui en aardappelen. De crème van groene olijven, kappertjes en crème fraîche is speciaal voor ons gemaakt en geeft de aardappelsalade een romige twist.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Rode paprika

5 stuk(s)

Radijs

1.5 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat: Vis)

40 gram

Olijvencrème

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2159 kJ
Energie (kcal)516 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

aardappel
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
2

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en het radijsblad klein. Snijd de lente-ui in ringen en houd de witte delen apart van de groene. Meng de radijs, het radijsblad en het grootste deel van het groen van de lente-ui in een saladekom.

bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 4 – 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de witte delen van de lente-ui toe, blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de saladekom en maak de koekenpan schoon.

bakken
4

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de heekfilet nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

mengen
5

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom. Meng en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met het overige groen van de lente-ui en serveer met de heekfilet.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en Italiaanse kaas
Kip-teriyaki-spiesjes

Kip-teriyaki-spiesjes

met gegrilde aubergine en basmatirijst
NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

NL: Stamppot met Chinese kool en kokosmelk BE: Stoemp met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van bosui
Groentespiesjes

Groentespiesjes

Met pestodressing
Vega-burger met frisse salade

Vega-burger met frisse salade

Verrassend zonder vlees
Boekoeloekoeburger met gebakken aardappelen

Boekoeloekoeburger met gebakken aardappelen

Met frisse salade en honing-mosterdmayonaise
Duitse biefstuk met gekaramelliseerde witlof

Duitse biefstuk met gekaramelliseerde witlof

Met aardappelschijfjes en frisse salade
Parelhoen met gegrilde aspergetips

Parelhoen met gegrilde aspergetips

met een salade van gegrilde nectarine, venkel en parelcouscous
Falafelballetjes met yoghurt en warme naan

Falafelballetjes met yoghurt en warme naan

Met baharatkruiden, zoete rozijnen en verse munt
Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, bosui en paprika
Eimuffins

Eimuffins

Met ontbijtspek, bosui en kaas
Veggie vissticks met romige yoghurt-dille aardappelsalade

Veggie vissticks met romige yoghurt-dille aardappelsalade

met radijs-mesclunsalade en citroenpartjes
Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole als extra

Loaded nacho's met zelfgemaakte guacamole als extra

2 porties | met cheddar, jalapeño's en zure room
Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

Couscous met koolrabi en kruidige varkenshaasreepjes

met avocado, bieslook en komijnzaad
Meergranenbeschuit met kaas

Meergranenbeschuit met kaas

En achterham en radijs
Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met spekjes als extra

Veggie + protein - Paddenstoelenrisotto van orzo met spekjes als extra

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla