HelloFresh
Gebakken heekfilet met aardappelsalade

Gebakken heekfilet met aardappelsalade

Met radijs, paprika en olijvencréme

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 457 beoordelingen
Lees meer

Heekfilet is een witvis met een milde smaak. In dit gerecht bak je de vis op het vel en serveer je hem bij een kleurrijke salade van radijs, lente-ui en aardappelen. De crème van groene olijven, kappertjes en crème fraîche is speciaal voor ons gemaakt en geeft de aardappelsalade een romige twist.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)Mosterd
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Rode paprika

10 stuks

Radijs

3 stuks

Bosui

2 stuks

Heekfilet met huid

(BevatVis)

80 g

Olijvencrème

(BevatMelk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2159 kJ
Energie (kcal)516 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
aardappel
aardappel
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
snijden
2

Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Snijd de radijs in dunne plakken en het radijsblad klein. Snijd de lente-ui in ringen en houd de witte delen apart van de groene. Meng de radijs, het radijsblad en het grootste deel van het groen van de lente-ui in een saladekom.

bakken
bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 4 – 5 minuten op hoog vuur. Voeg in de laatste minuut de witte delen van de lente-ui toe, blus af met de witte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de saladekom en maak de koekenpan schoon.

bakken
bakken
4

Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de heekfilet 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de heekfilet nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

mengen
mengen
5

Voeg de aardappelen en olijvencrème toe aan de saladekom. Meng en breng op smaak met peper en zout.

serveren
serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met het overige groen van de lente-ui en serveer met de heekfilet.