Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst als ze nog groen zijn. Vervolgens worden ze in het geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2.5 stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
75 gram
Freekeh
15 gram
Gezouten amandelen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
15 gram
Harissa
65 gram
Babyspinazie
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Olijfolie
1 tl
Honing
0.1 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.
Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh, afgedekt, 20 - 25 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Hak de gebrande amandelen grof en bewaar apart.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.
Tip: De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.
Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met freekeh. Roer steeds goed door.
Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de freekeh en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH van zowel vezels als calcium binnen!
Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortels erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.