HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFreekeh Met Spinazie In Pittige Harissa
topBanner
Freekeh met spinazie in pittige harissa

Freekeh met spinazie in pittige harissa

met gegrilde wortel, feta en amandel

Lees meer

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst als ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenAmandelMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Wortel

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

150 gram

Freekeh

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Harissa

125 gram

Babyspinazie

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Honing

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2738 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in de pan tot het bruin begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.

5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.

6

Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.