Freekeh met spinazie en harissa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Freekeh met spinazie en harissa

Freekeh met spinazie en harissa

met feta, geroosterde wortel en amandelen

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst wanneer ze nog groen zijn. Nadien worden ze in het geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Freekeh

15 gram

Gezouten amandelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

15 gram

Harissa

65 gram

Babyspinazie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing

¾ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)698 kcal
Energie (kJ)2918 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers19 g
Vezels10.1 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Koken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh, afgedekt, 20 - 25 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelen hakken
3

Hak de gebrande amandelen grof en bewaar apart.

Saus maken en mengen
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.

Tip: Let op: harissa is behoorlijk pittig. Voeg daarom niet te veel in één keer toe en meet goed af.

De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.

Spinazie toevoegen
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met freekeh. Roer steeds goed door.

Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de freekeh en calciumrijke ingrediënten zoals feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortels erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de fijngehakte amandelen.