Met dit gerecht krijg je maar liefst 400 gram groenten en 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. En dan hebben we het nog niet eens over de vitamine A gehad. Deze vitamine haal je vooral uit de wortel, maar zit ook in tomaat en is belangrijk voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem. Door de toevoeging van grana padano geef je de soep extra veel smaak. Tel daar de bruschetta met paprikapesto bij op en je zit zo in Italië!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
⅓ piece
Carrot
3 piece
Tomato
⅓ sachet(s)
Dried thyme
0.99 teaspoon
Ground paprika
½
Tomato paste
1 piece
Wholewheat bread roll
(Contains Milk, Soy, Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Egg, Lupin, Tree nuts, Gluten, Sesame)
40 g
Roasted pepper pesto
(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)
25 g
Grated Italian cheese
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten (zie TIP).
Tip: Tip 1: Houd je niet van de velletjes en pitjes van een tomaat? Maak met een mes een kruisje in de onderkant en dompel hem kort in kokend water. Nu verwijder je eenvoudig het velletje. ... zie sure
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Tip: Tomaten bevatten veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antioxidanten beschermen... zie fun facts
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan (zie Tip). Voeg de honing en 300 ml kokend water toe per persoon. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de Italiaanse kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige Italiaanse kaas. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.
Tip: Dit gerecht bevat maar liefst 400 gram groente per portie. Mede hierdoor krijg je bijna 60% van de ADH vezels binnen.