In dit recept leg je het feta blok in zijn geheel in de oven. Zodra de feta smelt vormt dit een heerlijk romige saus voor bij de orzo.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Courgette
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
40 gram
Geroosterde-paprikasaus
75 gram
Orzo
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Rode ui
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker. Snijd de paprika eerst in smalle repen en vervolgens door de helft. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Laat de feta heel. Besmeer elk plak feta met 1/2 el geroosterde paprikasaus per persoon.
Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Voeg de gesneden paprika, ui en courgette toe aan een ovenschaal. Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de hele feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven.
Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.
Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of laat het bouillonblokje helemaal achterwege.
Giet de orzo af indien nodig en meng in de ovenschotel met de feta en groenten. Meng de overige paprikasaus door het geheel. Verdeel de ovenschotel over de borden.