Skip to main content
Feta uit de oven met orzo
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met geroosterde groenten en paprikasaus

4.2
(2,8K)

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2581 kJ
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten22 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de paprika eerst in smalle repen en vervolgens door de helft.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. 
  • Laat de feta heel. Besmeer elke fetaplak met 1/2 el geroosterde-paprikasaus per persoon.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2
  • Voeg de gesneden paprika, ui en courgette toe aan een ovenschaal.
  • Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Leg de hele feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.

Orzo koken
3
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
  • Voeg ruim water toe, breng aan de kook en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.
Serveren
4
  • Giet de orzo af en meng in de ovenschotel met de feta en groenten.
  • Meng de overige geroosterde-paprikasaus door het geheel.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders