
Feta uit de oven met orzo
met geroosterde groenten en paprikasaus
Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Courgette
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
40 gram
Geroosterde-paprikasaus
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika eerst in smalle repen en vervolgens door de helft.
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Laat de feta heel. Besmeer elke fetaplak met 1/2 el geroosterde-paprikasaus per persoon.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

- Voeg de gesneden paprika, ui en courgette toe aan een ovenschaal.
- Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
- Leg de hele feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.

- Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur.
- Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut.
- Voeg ruim water toe, breng aan de kook en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar.

- Giet de orzo af en meng in de ovenschotel met de feta en groenten.
- Meng de overige geroosterde-paprikasaus door het geheel.
- Verdeel de ovenschotel over de borden.