Feta uit de oven met orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met geroosterde paprika en groentendip

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geroosterde groentendip

4 ml

Olijfolie met rozemarijn

85 gram

Orzo

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2582 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.5 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Waterkoker
Ovenschaal
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker. Snijd de paprika eerst in smalle repen en snijd ze vervolgens door de helft. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Laat de feta heel. Besmeer elk plak feta met 1/2 el geroosterde groentendip per persoon.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Ovenschaal vullen
2

Voeg de gesneden paprika en courgette toe aan een ovenschaal. Meng de groenten met de zwarte balsamicoazijn, de olijfolie met rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de hele feta in het midden van de ovenschaal op de groenten en bak 20 minuten in de oven.

Tip: De ovenschotel is klaar als de groenten beetgaar zijn en de feta goed zacht is geworden.

Orzo koken
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en rooster 1 minuut. Schenk het kokende water in de pan en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of laat het bouillonblokje helemaal achterwege.

Serveren
4

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Giet de orzo af indien nodig en meng in de ovenschotel met de feta en groenten. Meng de overige geroosterde groentendip door het geheel. Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met het verse basilicum.