Courgette uit de oven in romige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en mozzarella

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3928 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten47.1 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten91.1 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels10 g
Eiwitten32.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal
Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de kookroom en per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe (zie Tip). Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de room door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Pasta koken
5

Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de conchiglie. Kook de conchiglie 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.