Skip to main content
Courgette al forno with conchiglie

Courgette al forno with conchiglie

with mozzarella and homemade tomato sauce

4.3
(3,1K)

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Family
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ pack

Chopped tomatoes

100 milliliters

Cooking cream

(Contains: Melk (inclusief lactose))

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

90 g

Conchiglie

5 g

Fresh basil

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3853 kJ
Calories921 kcal
Fat46 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate90 g
Sugar22 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein32 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Casserole
Oven Dish
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 - 7 minuten op middelhoog vuur

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de room door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella).

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Kook de pasta
5

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes