Skip to main content
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken

4.0
(3,7K)

Conchiglie is een pastasoort met een schelpvorm en staat daarom ook bekend als schelpjespasta. De pasta is hol van binnen en smaakt heerlijk met verschillende sauzen. Door de warme pasta wordt de veldsla zacht. Als je geen liefhebber van warme veldsla bent, kun je deze apart serveren met een beetje olijfolie en azijn.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

½ unit

Rode paprika

90 g

Conchiglie

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

110 g

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ tablespoon

Crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte pecorino

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories655 kcal
Energy (kJ)2741 kJ
Fat16 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate78 g
Dietary Fiber10 g
Protein47 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Snijd de groenten
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken. Snijd de paprika klein.

3

Kook de conchiglie, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

Bak het kipgehakt
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt op middelhoog vuur in 3 minuten rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de venkel en paprika toe. Bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

5

Voeg de crème fraîche en de helft van de pecorino toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveer het gerecht
6

Maak een bedje van veldsla op het bord en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige pecorino.

Tip! Heb je venkel over? Dit is rauw ook erg lekker. Meng deze met wat overgebleven veldsla, olijfolie, honing, azijn, peper en zout in een saladekom als fris en knapperig bijgerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes