De Italiaanse conchiglie, op ambachtelijke wijze bereid door onze pastaboer Fulvio, is een pastasoort met een schelpvorm. Omdat de schelpjes van binnen hol zijn, blijft de saus er lekker goed in zitten. Het kipgehakt met Italiaanse kruiden en de frisse crème fraîche komen hierdoor extra goed tot hun recht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
125 g
Champignons
½ unit
Rode paprika
110 g
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
90 g
Conchiglie
(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)
1 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de rode paprika klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt op middelhoog vuur 3 minuten.
Kook de conchiglie, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.
Voeg de ui en knoflook toe aan het kipgehakt en bak 2 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden.
Tip! Heb je krulpeterselie of rode peper over? Snijd dan de gewenste hoeveelheid fijn en bak dit mee met de groenten en het gehakt. Als je nog mesclun over hebt van de parelgerst, dan kun je dit als als frisse salade bij de maaltijd serveren. Voeg dan nog ½ fungesneden sjalot, ½ tl overgebleven oregano en olijfolie en balsamicoazijn naar smaak toe aan de mesclun.