Skip to main content
Courgette uit de oven in romige tomatensaus
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en mozzarella

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen :
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

Rode ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

100 ml

Kookroom

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

90 gram

Conchiglie

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3853 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers22 g
Vezels5.8 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Saus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 - 7 minuten op middelhoog vuur

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de room door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Ovenschaal vullen
3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella).

Ovenschotel afmaken
4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

Kook de pasta
5

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

Serveren
6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomaten-roomsaus
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

met geraspte kaas, zure room en basilicumcrème
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

met gefrituurde prei en bospaddenstoelenpesto
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

met salie, walnoten, gekaramelliseerde ui en rucola

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes