HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCourgette Uit De Oven In Romige Tomatensaus
topBanner
Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met conchiglie en mozzarella

Lees meer

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:VeggieFamilieExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

180 gram

Conchiglie

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)921 kcal
Energie (kJ)3853 kJ
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels5.8 g
Eiwitten32 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange linten van de courgette. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode ui 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes en de kookroom en voeg per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel 5 - 7 minuten op middelhoog vuur

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de room door een gelijke hoeveelheid melk. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

3

Verdeel de courgettelinten over een ovenschaal (ze mogen over elkaar heen liggen). Scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Tip: Door (soms) je stukje vlees te laten liggen, help je mee aan het minder zwaar belasten van het milieu. Wist je dat je daar bij dit gerecht niks voor hoeft in te leveren? Elke portie zit namelijk vol ijzer (door de groenten), calcium en vitamine B2 en B12 (door de mozzarella).

4

Schenk de saus over de courgettelinten in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erboven. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?

5

Kook ondertussen ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de conchiglie. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.

6

Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de conchiglie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de conchiglie over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.