Chili sin carne met cheddar-aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne met cheddar-aardappelen

Chili sin carne met cheddar-aardappelen

met limoen, verse koriander en crème fraîche

Gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

75 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ stuk(s)

Rode peper

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

1.5 tl

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)308 kcal
Energie (kJ)1291 kJ
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten14.6 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels4.6 g
Eiwitten10.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, giet af, breng op smaak met peper en zout en houd warm in de pan met het deksel erop.
Snijden
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van wortel en ui toe en bak 4 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Voeg de knoflook, rode peper en puntpaprika toe en bak 2 minuten.

Tip: Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Gebruik dan minder rode peper of serveer apart.

Mengen
3
  • Giet de rode kidneybonen af en voeg ze samen met de tomatenblokjes, het paprikapoeder en de Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan.
  • Laat 8 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Strooi de geraspte cheddar over de gekookte aardappelen in de pan en dek af met de deksel.
  • Snijd de koriander grof en snijd de limoen in partjes.

Tip: Kidneybonen bevatten de meeste vezels van alle bonen. Vezelrijk eten levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.

Serveren
4
  • Verdeel de chili over diepe borden.
  • Leg de aardappelen met cheddar ernaast en schep de crème fraîche erbij.
  • Garneer met de koriander en serveer met een partje limoen.