HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Sin Carne Met Cheddar Aardappelen
topBanner
Chili sin carne met cheddar-aardappelen

Chili sin carne met cheddar-aardappelen

met limoen, verse koriander en crème fraîche

Lees meer

Gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:CaloriebewustLekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Half kruimige aardappelen

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paprika

190 gram

Rode kidneybonen

1 stuk(s)

Tomatenblokjes

3 tl

Mexicaanse kruiden

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2165 kJ
Energie (kcal)518 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels13 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, giet af en houd warm in de pan met het deksel erop.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de mix van wortel en ui toe en bak 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Voeg de knoflook, rode peper en paprika toe en bak 2 minuten.

3

Giet de rode kidneybonen af en voeg ze samen met de tomatenblokjes en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan.Laat 8 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de geraspte cheddar over de gekookte aardappelen in de pan en dek af met de deksel. Snijd de koriander grof en de limoen in partjes.

4

Verdeel de chili over diepe borden. Leg de aardappelen met cheddar ernaast en schep de crème fraîche erbij. Garneer met de koriander en serveer met een partje limoen.