
Receptontwikkelaar Chiara: "De Italiaanse keuken is een van mijn favoriete keukens: eenvoudige gerechten met vaak weinig ingrediënten. In dit recept gebruik je linzen in plaats van gehakt. Je gratineert de pasta in de oven ('al forno'), met 2 soorten kaas!"
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Wortel
¼ pak(ken)
Linzen
(Kan bevatten: Gluten)
½ stuk(s)
Ui
90 gram
Rigatoni
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)
½
Tomatenpuree
200 gram
Passata
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten: Selderij)
½ stuk(s)
Paprika
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
¼ el
Olijfolie
50 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.
