Skip to main content
Cheesy rigatoni al forno met linzen
Cheesy rigatoni al forno met linzen

Cheesy rigatoni al forno met linzen

met basilicum en Parmigiano Reggiano

3.9
(705)

Receptontwikkelaar Chiara: "De Italiaanse keuken is een van mijn favoriete keukens: eenvoudige gerechten met vaak weinig ingrediënten. In dit recept gebruik je linzen in plaats van gehakt. Je gratineert de pasta in de oven ('al forno'), met 2 soorten kaas!"

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Soja, Mosterd)

½

Tomatenpuree

200 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3285 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten107.8 g
waarvan suikers30.6 g
Vezels17.2 g
Eiwitten37.6 g
Zout2.5 g
Potassium96.3 mg
Calcium48 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Vergiet
Ovenschaal
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en paprika in kleine blokjes.
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Kook de pasta met de wortel 10 - 13 minuten (zie Tip).
  • Giet af, voeg toe aan een ovenschaal en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en paprika 3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. 

Tip: De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, deze gaart nog verder in de oven.

Saus bereiden
3
  • Voeg de passata, de Siciliaanse kruiden, de oregano en de bouillon toe. Verlaag het vuur en laat 12 minuten koken (zie Tip). 
  • Voeg de linzen en de helft van het basilicum toe en kook 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en mozzarella met een grove rasp.
  • Giet de tomatensaus over de pasta in de ovenschaal en bestrooi met de kazen.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin kleurt.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders