Een snel en gezond pastagerecht met smaakvolle warmgerookte zalm en geurige citroentijm met pittige rucola. Ben je geen liefhebber van deze pittige smaak? Voeg dan alle rucola toe aan de wok of hapjespan. Door deze kort op te warmen wordt de smaak veel milder.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Volkoren casarecce
(Bevat Gluten)
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Rode ui
80 gram
Warmgerookte zalm
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Witte courgette
3 stuk(s)
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de caserecce en kook de caserecce, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd de witte courgette in halve plakken. Ris de citroentijmblaadjes van de takjes en scheur de rucola klein.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en citroentijm toe, draai het vuur middellaag en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de caserecce en het grootste deel van de warmgerookte zalmsnippers toe aan de courgette en verhit nog 1 minuut. Roer vervolgens het grootste deel van de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de overige warmgerookte zalmsnippers en de overige rucola. Besprenkel naar smaak met de extra vierge olijfolie.