Cake met witte chocolade, gebakken perzik en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cake met witte chocolade, gebakken perzik en appel

Cake met witte chocolade, gebakken perzik en appel

+/- 12 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets lekkerder dan een versgebakken cake met witte chocolade, gebakken perzik en appel voor Moederdag! En met onze Bakbox is bakken kinderspel: met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je samen met de kids in een handomdraai iets lekkers.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Soja
Amandelnoten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

250 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

400 gram

Boerencakemix

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Perzik

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9812 kJ
Energie (kcal)2345 kcal
Vetten141.7 g
waarvan verzadigd81.8 g
Koolhydraten234.5 g
waarvan suikers136 g
Vezels6.2 g
Eiwitten26.4 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Garde
Cakeblik met een lengte van 25 cm
Mixer
Kleine steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomboter uit de koelkast. Snijd de roomboter in blokjes en houd 50 gram apart.

Cake maken
2

Giet de cakemix in een grote kom. Kluts de eieren in een andere kom. Voeg 200 gram roomboter en de geklutste eieren toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag. Vet een cakevorm in en giet het beslag in de cakevorm. Plaats de cake in het midden van de oven en bak de cake 45 - 50 minuten. Haal uit de oven en laat de cake volledig afkoelen.

Tip: Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.

Vulling bereiden
3

Breng in een kleine steelpan ruim water aan de kook. Voeg de chocoladedruppels toe aan een glazen kom die groter is dan de pan. Plaats de kom op de pan en laat al roerend de chocoladedruppels langzaam smelten. Zet het vuur uit, maar laat de kom op de pan staan. Was ondertussen de appel en de perzik, halveer en verwijder het klokhuis en de pit. Snijd het fruit eerst in kwarten en vervolgens in achten.

Cake afmaken
4

Giet de gesmolten witte chocolade over de cake en laat de chocolade hard worden. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde koekenpan. Voeg de suiker toe en karamelliseer de appel en de perzik 5 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de partjes zacht zijn en goudbruin beginnen te kleuren. Garneer de cake met de gekaramelliseerde perzik en appel en strooi het amandelschaafsel eroverheen.

Tip: Als de perzik nog hard is zal het wat langer duren tot de perzik zacht gebakken is.