
Caesar salade met geroosterde kikkererwten
met zelfgemaakte caesardressing en croutons
Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ head
Romaine sla
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1.25 el
Olijfolie
20 gram
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Mosterd
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een tweede kom de kikkererwten met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).
Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de harde kern uit de sla en snijd de bladeren grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee tot croutons. Rasp of snijd de Parmigiano Reggiano fijn.

Meng in een saladekom de knoflook, de helft van de kaas, de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en de eieren. Bestrooi met de overige kaas en serveer.