Caesar salade met geroosterde kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met zelfgemaakte caesardressing en croutons

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ head

Romaine

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

20 gram

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3312 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten41.1 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels12.1 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Keukenpapier
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Rasp
Saladekom

Instructies

Croutons bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 

Kikkererwten bereiden
2

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een tweede kom de kikkererwten met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.

 

Eieren koken
3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Groenten snijden
4

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de harde kern uit de sla en snijd de bladeren grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee tot croutons. Rasp of snijd de Parmigiano Reggiano fijn.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de knoflook, de helft van de kaas, de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en de eieren. Bestrooi met de overige kaas en serveer.