Skip to main content
Caesar salade met geroosterde kikkererwten

Caesar salade met geroosterde kikkererwten

met zelfgemaakte caesardressing en croutons

4.2
(1,1K)

Romaine sla is dé sla in het authentieke recept van caesar salade. Rauw smaakt deze sla een tikje scherper dan kropsla, ook de bladeren zijn wat steviger.

Tags:
Veggie
Allergens:
Rogge
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Chickpeas

½ head

Romaine lettuce

½ piece

Cucumber

1 piece

Tomato

½ piece

White ciabatta

(Contains: Rogge, Tarwe May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ piece

Garlic

1 piece

Egg

(Contains: Ei)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olive oil

20 g

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories792 kcal
Energy (kJ)3312 kJ
Fat57.1 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate41.1 g
Sugar6.4 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein24.6 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Colander
Paper Towel
Lidded saucepan
Lidded saucepan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Croutons bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 

Kikkererwten bereiden
2

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een tweede kom de kikkererwten met de BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Eieren koken
3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.

Groenten snijden
4

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de harde kern uit de sla en snijd de bladeren grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee tot croutons. Rasp of snijd de parmigiano reggiano fijn.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de knoflook, de helft van de kaas, de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en de eieren. Bestrooi met de overige kaas en serveer.

This week's must-try HelloFresh recipes